Header Image

Werkwijze

De basis van mijn puppycursussen en hondentrainingen is het aanleren van gewenst gedrag via een positieve stimulans (beloning). Niet alleen omdat dit het leukst is voor zowel hond als baas, maar ook omdat dit volgens mij het beste resultaat oplevert: een hond die luistert en zich "happy" voelt.

Privé cursus

Mensen vragen me vaak waarom ik privé cursus geef.
De reden hiervoor is dat ik merk dat je in een privéles veel meer aandacht kunt schenken aan zowel baas als hond. Dit heeft als grootste voordeel dat je in minder tijd veel meer kunt bereiken, maar ook dat er veel ruimte is om vragen te stellen en dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan.

Andere voordelen van privétraining zijn:

  • De ene oefening heeft je hond meteen door, over de andere doet hij wat langer. We trainen de hond op zijn eigen tempo en hebben de kans om extra tijd te stoppen in de zaken die hij nog niet voldoende beheerst.
  • Elke hond is anders en reageert dus ook anders op beloning. Waar de één blij wordt van een speeltje doet de ander een moord voor een koekje of snack. We hebben de tijd om dit uit te zoeken en je hond zo op de best mogelijke manier te trainen.
  • Niet iedereen verwacht hetzelfde van zijn hond. Een lesplan op maat zorgt ervoor dat we aandacht kunnen besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt.
  • Veel honden zijn snel afgeleid. Het is eenvoudiger om je hond de eerste stappen van iets nieuws te leren zonder de afleiding van andere honden.
  • Je hebt de mogelijkheid om het hele gezin te betrekken bij de training.
  • Heb je tussendoor vragen? Je kunt ze op elk moment stellen.


hond trainen met beloning

Socialisatie

Maar het is toch ook belangrijk dat de pup socialiseert met andere honden?
Het is inderdaad erg belangrijk je pup op jonge leeftijd te socialiseren met andere honden.

Dit bereik je in mijn ogen niet met slechts het volgen van een puppycursus in groepsverband. Socialiseren doe je namelijk dag in, dag uit, en niet dat ene uurtje per week op puppycursus. Je krijgt natuurlijk wel de nodige tips en informatie over de socialisatie van je pup.

Intake

Het is belangrijk dat je een hondenschool kiest die bij je past. Daarom begin ik eigenlijk altijd met een intakegesprek.

Je kunt de intake zien als een kennismakingsgesprek waarin we kijken wat je verwachtingen zijn en welke doelen je samen met je hond wilt bereiken. Deze doelen werk ik voor je uit in een persoonlijk lesplan.

Na het intakegesprek krijg je al een voorproefje op de lessen die gaan volgen. We gaan dan namelijk al wat kleine oefeningen in en rondom huis doen. Ook krijg je al wat handige tips en is er zowel tijdens als na het intakegesprek ruim de mogelijkheid om vragen te stellen.

Het intakegesprek is gewoon bij jullie thuis, dus je hoeft er de deur niet voor uit.

De les

Na het intakegesprek is het dan zover, de lessen gaan van start. Hoe de les eruit ziet hangt af van de doelen die we in het intakegesprek besproken hebben. De lesduur verschilt van minimaal 30 minuten tot 1 uur. Dit ligt aan de aandachtspanne van je hond en de theorie die we voor, tijdens of na de les bespreken.

De locatie

Ik werk niet met een vaste locatie. We spreken de locaties voorafgaand aan de lessen af.
De oefeningen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden bij jou in en rondom huis, in een park, op een open veld of in het bos.

Top